VI HAR SELV VÆRET DER

Landsforeningen til støtte for Børn og Pårørende af Misbrugere, er stiftet af børn og pårørende af misbrugere.
Vi ønsker især, at give børnene en stemme. Den stemme vi selv har manglet.

For at blive A medlem, skal du være enten barn eller pårørende af en misbruger.
B medlemmer er støtte medlemmer.
Det er kun A medlemmer, der har stemmeret og som kan vælges til bestyrelsen.
Dette var et krav fra opstartsgruppen til BoPaM.
Vi ønskede ikke, at misbrugeren fik indflydelse på BoPaM. Fokus skal være på især børnene. Og vi har alle oplevet, at misbrugeren fylder ALT.

Opstartsgruppen startede sig arbejde med vedtægterne i februar 2007.

Den 1. oktober 2007 blev BoPaM stiftet.

BoPaM´s logo blevet tegnet af den grønlandske kunstner Nanni Petersen, som var med i opstartsgruppen.
Du kan finde Nanni´s kunstner cv og meget andet om hendes værker HER.

SPONSORER.
BoPaM har modtaget sponsorater fra:

Sooroptimisterne Vejle.

  • Ole Kirk´s Fond.
  • Martin Mikkelsen.
  • Arb. Landsbank Vejle.
  • Helmuth Kristiansen, som har skrevet BoPaM i sit testamente, som enearving.
    Helmuth har mistet flere familiemedlemmer til alkoholrelaterede sygdomme og til overdosis af stoffer.

BoPaM TILBYDER:
Gratis hjælp og rådgivning til familier, børn, unge og voksne, der er vokset op i familier med alkoholproblemer.

Stifter og Landsformand - Bodil Neujahr.
bopam.neujahr@bopam.dk
Tlf. 20866905.
BoPaM har hovedkontor i Vejle.

PRISER.
I 2010 BLEV BoPaM medlem af Børnesagens Fællesråd.
Samme år modtog vi Børnesagsprisen.


Børnesagsprisen 2010 er uddelt til BoPaM
- Børn og Pårørende af Misbrugere

Pressemeddelelse Den 8. november 2010 udsendt af Børnesagens Fællesråd
Børnesagsprisen uddeles en gang årligt til et projekt eller en person, der i særlig grad står for nytænkning og nye veje i det socialpædagogiske arbejde blandt udsatte børn og unge. I 2010 er prisen tildelt BoPaM, der i 3 år har gjort en stor og fornyet indsats for at hjælpe børn og pårørende af misbrugere.
Projektet vil dæmme op for svigt og overgreb over for børn og unge, der vokser op i en familie med misbrug. BoPaMs omdrejningspunkt er derfor konsekvenserne af de voksnes misbrug og konkret støtte og hjælp til børn og unge i de familier samt andre voksne, der er tæt på en misbruger. Alle erfaringer siger, at der sker en fundamental forandring i det øjeblik en misbruger bliver et familiemedlem eller et familiemedlem udvikler et misbrug.

BoPaM er et frivilligt socialt projekt, som kan støtte mennesker ved at være bisidder, ved at yde netværks - eller familierådslagning, ved at bistå med direkte støtte til den ikke misbrugende forældre og ved at samle positive voksne ressourcer omkring barnet og den unge.
Folketingsmedlem Karen Klint siger: " Foreningen har igennem sin meget direkte samarbejdsform i og omkring familierne succes med at forebygge, at et socialt livsmønster med misbrug og svigt går i arv til næste generation. Foreningen henvender sig ikke kun til familier med mindreårige børn og unge, men også til familier, hvor en voksen vil sikre egen familie bedre vilkår, end vedkommende selv havde som barn. Mange "voksne børn" af misbrugsfamilier har fået mere hold på eget liv via den støtte, de har fået i BoPam".

Børnesagsprisen 2010 er på kr. 20.000 og med den følger en skulptur, der symboliserer, at barnet har brug for hjemmet, for reden, for skjulet og for kærligheden.
Det er ægget, som er symbol for skulpturen.
BoPaM er startet i Vejle og er i dag et landsdækkende projekt. Projektets leder er Bodil Neujahr, der træffes på tlf. 20 86 69 05.
Information om Børnesagsprisen hos Børnesagens Fællesråd sekretariatsleder Inge Marie Nielsen, tlf. 33 22 17 33.

I 2012 modtog BoPaM og Bodil Neujahr Benny Andersens Børnepris.

BOPAM indstilling
Vi har modtaget nedenstående indstilling til Benny Andersen Prisen 2012:
BOPAM
Jeg vil gerne indstille BOPAM, til modtager af Benny Andersen Prisen.
Bopam er en landsforening og står for børn og pårørende af misbruger, og det er det jeg er, pårørende af en misbruger.
For snart 5 år siden stiftede jeg bekendtskab med Bodil, som er formand for Bopam. Min datter ******, som er 13 år i dag, havde det skidt, hendes far er alkoholiker og han opførte sig mildest talt rigtig slemt overfor sin datter og også mig. Vi boede heldigvis ikke sammen men derfor er det stadig hårdt for et barn på dengang 9 år og skulle på samvær med en forældre man ikke ønsker og se. Bopam hjalp os. ****** skulle til samtale i fogedretten da hun ikke ønskede og se sin far. Bodil var med hende. Vi fik hjælp til psykolog samtaler gennem et legat Bopam hjalp os med og søge. Bopam hjalp mig ved samtaler med kommune, skole osv.
Nu gør vi igen brug af Bopams hjælp, da min datter igen skal møde i retten og forklarer at hun ikke ønsker og se hendes far, som i øvrigt ikke har interesseret sig for hende i 1 år eller set hende. Men han vil ikke afgive forældre myndigheden. Igen er Bodil og Bopam med os hele vejen. Min datter finder støtte i de andre børn der kommer i Bopam, der finder hun ligesindede og jeg ved flere børn gennem Bopam har for første gang indset at de faktisk ikke er alene, at der er andre der har lige som dem. Bodil har angeret turer for børnene og jeg ved hun gerne vil gøre en masse mere for dem, men da midlerne er små er det begrænset hvad Bopam regi kan foretage sig med dem.
Jeg ved at vinder de prisen vil pengene der følger med gå til Børnene. Der er mange af børnene der f.eks. ikke har været i Tivoli og Bodil har flere gange nævnt at hun vil forsøge og rejse penge til en tur for dem. De fleste af os der kommer hos Bopam er enlige forsørgere og vores indkomst er ikke høj, så en tur til f.eks. Tivoli er ikke noget vores børn oplever meget af.
Jeg vil gerne opfordre til at Bopam får prisen. Arbejdet Bopam gør er helt fantastisk, hvem hjælper ellers os pårørende? Jeg har, inden jeg mødte Bopam kun rendt panden mod muren når jeg søgte hjælp til min datter og jeg. Mange gange hører vi pårørende sætninger som ” jamen det forstår jeg også godt” fra sundhedspersonale, kommunale socialrådgivere, behandler på Misbrugs centrer osv. men det er kun i Bopam jeg har følt at der virkelig er forståelse, for der har dem der hjælper os selv følt smerten, frustrationen og afmagten. Så når Bodil siger, jeg forstår dig godt, ja så ved jeg at det gør hun rent faktisk, for hun har været der selv.
Arbejdet Bopam gør, nemlig og støtte os pårørende, er lidt et tabu emne i Danmark føler jeg, der findes et utal af foreninger og tiltag for misbrugeren, men der findes ikke meget for pårørende. Det Bopam gør er værd og støtte og den anerkendelse der følger med Prisen vil jeg være så stolt over og se kunne gå til Bodil og Bopam. Uden dem ville mit og min datter s liv have set helt anderledes ud.
Jeg ved Bodil knokler nat og dag for og udbrede Bopam, jeg ved der findes et utal af familier der henter hjælp og støtte hos hende, hun tager telefonen lige meget hvornår du ringer og har brug for en snak og er der nogen fortjener og få prisen er et hende og Bopam.
Har i brug for flere oplysninger eller bare vil hører mere om hjælpen vi får gennem Bopam er i velkommen til og kontakte mi
Jeg håber i vil se på Bopam som en værdig modtager, det vil hjælpe mange børn som min datter og mange mødre som mig hvis Bopam s arbejde bliver værdsat .

Bodil Neujahr Indstilling
Vi har modtaget nedenstående indstilling til Benny Andersen Prisen 2012:
Bodil Neujahr.
Jeg vil gerne instille Bodil Neujahr, fra Bopam i Vejle, der er en ildsjæl inden for området , for børn og pårørende af misbruger, der er en overset gruppe i samfundet. Men med den energi og tålmodighed, udholdenhed, og kærlighed til dem der er ramt af medafhængighed, i en misbrugsfamilie, gør Bodil til noget helt specielt, og selv om hendes kalender er booket helt ud, og lidt mere til, kan hun altid finde et lille hul til dette, selv om det nok burde være hendes middagspause og da hun heller ingen bil har, låner hun en, og kører land og rige rundt , for det er det hendes hjerte brænder for døgnet rundt, så hvis der er en person i kongeriget Danmark der fortjener denne her pris, må det da være, Bodil Neujahr.
Jeg takker jer af hele mit hjerte, for at i tog jer tid til at læse dette lille indslag, som er meget lille i forhold til det Bodil udretter på en hel dag.

I 2011 blev Bodil Neujahr optaget i Kvindernes Blå Bog.