3 tip til innovation indretning af børneværelset

3 tip til innovation indretning af børneværelset

21. april 2023 Slået fra Af Lene

Tiden, til baby kommer, kan være lang. Mange udnytter den rolige ventetid til at indrette et fint børneværelse, så det står klar til, at den lille kan flytte ind. Mange børneværelser ligner naturligt nok hinanden, fordi det kræver bestemte ting at gøre rummet praktisk anvendeligt, når man skal passe et lille barn. Du kan dog sagtens skabe en indretning, der skiller sig ud fra mængden og samtidig indrette det fineste, blødeste og mest funktionelle paradis til families nyeste medlem. Her kommer 3 tip til en mere moderne og innovativ stil, som du kan bruge til at sparke liv i det traditionelle look. 

#1: Vælg en neutral vægfarve

Traditionelt set er de rosa og lilla nuancer til pigerne, mens de sarte babyblå, turkise og grønne nuancer passer til drengene. Og det er der intet i vejen med. Men du har også mulighed for at vælge en (køns)neutral vægfarve som varm grå, sand eller måske kokoshvid. På den måde styrer du udenom den stereotypiske rød/blå-opdeling, og du undgår ligeledes at lægge kønsspecifikke farvevalg ned over barnet, før det selv kan nå at vælge en favoritfarve. Desuden er de neutrale farver med til at skabe en inkluderende atmosfære uden kønsnormer.

Bor du i en lille lejlighed med kun ét børneværelse, er dette også praktisk, hvis det første barn skal have en lillebror eller -søster af det modsatte køn. Så behøver du ikke tænke på at male om eller male væggene i to farver.

#2: Bring natur, genbrug og gør-det-selv med ind

Det mest naturlige og bæredygtige valg af indretningsmaterialer er det naturligt forekommende og genbrugelige. Tænk over, hvad du har liggende på loftet, i kælderen eller i garagen. Afhængig af din fingerfærdighed kan du lave alt fra små boghylder, skamler og simple borde til vugger og gyngeheste af gamle møbler eller træ. Træ er et varmt, organisk materiale, som er lækkert at røre ved og se på. FSC-certificeret træ og træfinér er også perfekt som træpynt og vægdekorationer. Til børneværelset er det oplagt med en uro til puslebord eller seng, hvor små træfigurer svæver roligt og stimulerer udviklingen af det lille barns synssans. Spædbørn tiltrækkes af kontraster og bevægelse, og en uro sørger for underholdningen, mens der pusles.

#3: Tænk i multifunktionelle møbler

På intet tidspunkt i et menneskes liv går udviklingen så stærkt som i det første leveår. Det betyder, at barnet vokser utrolig hurtigt, og dets behov ændres nærmest fra uge til uge. Det bør du tænke ind i din indretning, så du undgår at skulle skifte alle møbler og interiør ud efter ganske få måneder. Den neutrale vægfarve er første skridt på vejen, da du nu ikke skal bekymre dig om, hvor længe den nuttede lyserøde eller blå farve mon passer til barnets alder.

Med hensyn til møblerne, så vælg eksempelvis en seng, der kan udvides fra baby- til juniorseng. Vælg et højere klædeskab, så der er plads til, at tøjet fylder mere og bliver længere på bøjlestangen. Når du hænger noget op på væggen, bør meget af det være pynt, der er spændende på tværs af et lidt bredere aldersspektrum. Babyting er rigtig fine at pynte med, men samtidig kan du vælge fx tidløse naturplakater med dyr eller træpynt til væggen, som barnet kan kigge på indtil skolealderen.