Hjælp dit barn, og dig selv, til en bedre nattesøvn

Hjælp dit barn, og dig selv, til en bedre nattesøvn

20. juni 2022 Slået fra Af Lene

Det kan være enormt overvældende at være en nybagt forælder, og man kan til tider føle sig magtesløs, når man ikke kan imødekomme sit barns behov. Især barnets sengetid kan volde problemer for mange forældre.

Heldigvis kan man finde rigtig mange tips til, hvordan man kan få puttet sit barn uden for meget besvær. Du er bestemt ikke alene og i denne artikel kan du finde råd, som kan være en hjælp.

Derfor er det vigtigt med en god nats søvn for både dig og dit barn.

Det er vigtig for både baby og dig at få en god nattesøvn. Hvis I begge ikke har sovet nok, så vil du opleve, at I begge er meget emotionelle og udmattet hvilket kun vil gøre det endnu sværere at overskue alt det, der skal til for at passe på en baby.

For din baby vil det betyde, at de vil have nemmere ved tårer og følelsesudbrud. For at undgå dette, kan du benytte dig af de 3 gode råd som du kan læse om nedenfor.

3 ting, som kan hjælpe både dig og dit barn

1. Etabler en god aftenrutine

Det vigtigste er, at du etablerer en god aftenrutine som du gerne skal have god tid til. Ved at etablere en rutine vil det blive naturligt for dit barn, at de på det tidspunkt skal begynde at falde til ro. Dermed vil det blive nemmere med tiden.

Her er nogle steps som du kan implementere:

  • Et varmt bad
  • Lad omgivelserne være stille
  • Fortæl historier eller snak til dem i en rolig tone, mens du vugger dem i dine arme
  • Lad dem falde i søvn i dine arme

Hjertebanken, kropsvarme og en rolig snakken vil gøre, at den lille føler dig tryg og derved har nemmere ved at falde i søvn.

2. En tyngde dyne kan give afslapning

Hvis du ikke kan holde på den lille indtil, at de falder i søvn, så kan du benytte dig af produkter, som gør det for dig. For eksempel kan du anskaffe dig en tyngdedyne. Vægten fra sådan en dyne vil være med til at berolige barnets nerver, og stimulere dem på en anden måde, hvilket vil gøre det nemmere for dem at falde i søvn.

Det er dog vigtigt, at du køber en tyngdedyne, som er specifikt til babyer. Hvis dynen er for tung, kan du ende med at skabe frygt hos dit barn, da de har følelsen af at blive mast. Køb en tyndedyne, som passer specifikt til dit barns alder og vægt.

3. Babymassage er et godt trick

Et sidste tip som du kan benytte, hvis intet andet fungerer, er at give din baby en massage før de skal sove. Der findes mange guides på YouTube og andre medier.

Dette vil gøre dit barn træt, da hele kroppen vil slappe af efter en massage. Derudover, så vil det hjælp, hvis dit barn har nogle smerter, som måske er grunden til, at de ikke sover godt om natten.