Invester med dine børns fremtid for øje

Invester med dine børns fremtid for øje

19. februar 2022 Slået fra Af Lene

Når man sætter børn til verden kommer man pr. automatik også til at tænke mere over hvilken fremtid det er vi voksne skaber for vores børn, hvordan vi kan være med til at sikre den samt hvordan vi evt. kan forbedre vores børns ve og vel i fremtiden.

Rigtig mange vælger at investere børneopsparingen i aktier m.m. så at børnenes fremtid om ikke andet, er delvist økonomisk sikret.  Tænker du også på dine børns fremtid, så overvej også om du bør investere grønt.

Hvorfor investere grønt

Udover at det giver pluspoint på samvittigheds kontoen, så er der faktisk mange gode grunde til at investere grønt.

Den ene ting er at du selvfølgelig er med til at støtte en bæredygtig udvikling, og du kan være med til at igangsætte en masse gode initiativer som uden investering ellers ikke kunne være startet.

Derudover er du også med til at skabe omtale, for når du investerer grønt, så fortæller du det måske også til venner og familie, som dermed også vælger at investere grønt.

 

Jo flere der vælger at investere grønt, jo stærkere kan aktiemarkedet også påvirke andre virksomheder til at handle mere med omtanke for miljøet, for hvis erhvervslivet kan se at det er nemmere som grøn virksomhed at tiltrække investorer vil det selvfølgelig være mere attraktivt at omlægge.

Sådan gør du

Vil du gerne investere grønt så har du mange muligheder. Din bank eller den person der evt. står for at investere på dine vegne vil ofte kunne rådgive dig om hvilke produkter de har.

Dog vil det med stor sandsynlighed også være nødvendigt at du selv sætter dig lidt ind i markedet og de forskellige produkter, for der er som sådan ikke opsat nogle kriterier for hvornår en aktie er “grøn” og hvornår den ikke er. Så jo mere du selv ved om de virksomheder du ønsker at investere i, jo bedre er det.

Mange virksomheder markedsfører sig desværre også som mere grønne end de egentlig er. Det kaldes greenwashing og er faktisk ulovligt, men det kan være svært for myndighederne at gøre noget ved, så derfor er det vigtigt du selv er opmærksom.

Hvad med kryptovaluta, er det ikke en kæmpe klimasynder?

Der er god sandsynlighed for at kryptovaluta bliver en del af dine børns fremtid, og derfor er det også et godt sted at investere en del af midlerne, men kryptovaluta har til tider fået enormt meget skæld ud for at være belastende for miljøet, så de to ting hænger jo ikke helt sammen.

 

Og dog, for det er ganske rigtigt at nogle kryptovalutaer er enormt ressourcekrævende, men det er der også mange der er blevet opmærksomme på, og der er derfor gået sport i også at finde nye kryptovalutaer som er meget mere miljøvenlige.

En af de kryptovalutaer hedder Polygon, og hvis du har lyst til at investere i grøn kryptovaluta kunne et godt sted at starte være ved at følge med i Polygon kursen og holde øje med hvordan den udvikler sig.