Vask dit barn med miljøvenlig sæbe

Vask dit barn med miljøvenlig sæbe

10. december 2021 Slået fra Af Lene

Som børnefamilie er det vigtigt at tænke over de ting man bringer med sig ind i hjemmet. Børn har bare mere skrøbelige immunforsvar, hvilket gør det ekstra vigtigt at passe på hygiejnen. Det er derfor jeg selv ville anbefale at vaske dit barn med en økologisk sæbebar eller andet miljøvenligt sæbe, samt sørge for at ting som håndsæber heller ikke har tilsætningsstoffer der forstyrrer barnets naturlige system. Der er mange grunde til at skifte sæberne i hjemmet ud med noget mere miljøvenligt, for det er også godt for dig selv udover dine børn.

 

Jeg har ikke altid selv været god til at være opmærksom på tilsætningsstoffer i ting som sæbe. Jeg plejede bare at gå ned i mit lokale supermarked og samle en billig håndsæbe, kropssæbe og måske også en shampoo op. Problemet med den tilgang er at man faktisk ikke kan vide sig helt sikker på at alle ingredienserne i sådan en sæbe er helt gode for kroppen. Tilsætningsstoffer som parfume kan faktisk virke hormonforstyrrende, hvilket er slemt at tænke på, specielt i forhold til børn. Da jeg selv blev opmærksom på problemet gik jeg straks over til at købe sæber såsom sonett håndsæbe der er 100% økologisk og bruger naturlige ingrediencer. En neutral håndsæbe gør også rigtig meget for at forbedre formularen, da der ikke er parfumestoffer i. Jeg gik også over til at anvende økologiske sæbebarer der simpelthen bare er fantastiske. Jeg og mine børn elsker dem, da de ofte lægger an til lit leg i badet når de smutter rundt mellem fingrene. Alt i alt har det været godt af så mange forskellige grunde at skifte over til mere miljøvenlige sæber.

 

Men der er også en ekstra god grund til at få fat på mere bæredygtige sæber. Klimaet er noget jeg tænker meget på, specielt når det kommer til mine børns fremtid. Det ville gøre mig ondt at vide at de ikke ville kunne nyde godt af den samme natur som jeg har. Derfor er det også vigtigt at gøre noget for kloden, ved at tænke på hvad det er man køber. Udover sæber, så leder jeg også meget mere efter mere bæredygtigt tøj til mig selv og mine børn. Det gør nemlig en forskel at handle mere bæredygtigt, både fordi at du nedsætter dit eget personlige klimafodspor, men også fordi at du som forbruger er med til at skabe markedet, og jo flere der handler med miljøet i tankerne, des mere bliver markedet miljøvenligt.

 

Så det er jo ikke et spørgsmål når man tænker over det. Det er det bedste at købe mere miljøvenlig sæbe til hele familien. Du gør nemlig ikke kun det bedste for dig selv og dine nærmeste, men også for miljøet.