Når forbruget stiger

Når forbruget stiger

10. december 2021 Slået fra Af Lene

Der er desværre mange mennesker, som oplever at befinde sig i en periode i deres liv, hvor der ikke rigtig er styr på noget, og hvor forbruget stiger. Det er noget, der ofte sker over en længere periode, så det kan tit være svært overhovedet at opfange, hvad det er, der sker, og derfor kan det også være meget svært at opsøge den hjælp, som man har brug for. Derfor er det også vigtigt, at man som bekendt til en, der har et misbrug, vælger at træde til, finde ud af hvad der sker og selvfølgelig søge hjælp, så personen kan komme ud af dette misbrug.

Læs meget mere her hvis du kender en, som døjer med en form for misbrug eller afhængighed – det er nemlig meget vigtigt, at man gør noget ved det.

Det kan være svært at vurdere et misbrug

De fleste er selvfølgelig klar over, at der skal hjælp til, hvis man kender en, som døjer med et misbrug, men der er dog lige den ting ved det, at det ikke altid er så nemt at gennemskue, om vedkommende rent faktisk er afhængig, eller hvad det lige er der sker – især hvis man ikke bor sammen med personen eller ser hinanden tit.

Uanset hvad tilfældet er, er det dog altid en god ide at vise lidt ekstra omtanke og eventuelt tage en snak med denne person. Måske er det en dårlig periode, som hurtigt kan gå over, men det kan altså også være, at det er et meget alvorligt problem, som der må gøres noget ved med det samme. Det kan man kun finde ud af ved at snakke med personen og være der.

Søg hjælp når det er nødvendigt

Hvis du altså finder ud af, at en du kender, døjer med et slemt misbrug, som vedkommende ikke selv har nogle intentioner om at gøre noget ved eller søge hjælp, så kan det altså komme til, at du tager sagen i egen hånd og får søgt noget hjælp. Din ven, familiemedlem eller hvem det nu måtte være, vil helt sikkert sætte pris på det, du gør, når det hele kommer lidt i perspektiv, for selvfølgelig er det også svært at komme ud af et misbrug. Så det er vigtigt, at du også viser din støtte på alle de måder, du kan.