Sådan vasker du din baby
Det er vidt forskelligt om babyer elsker eller hader at blive vasket, men flere oplever et barn som er svært utilfreds, så snart de nærmer sig vand. Kan man vende dem til det? Muligvis, du kan i hvert fald prøve på at gøre det til en sjov oplevelse.
Lav f.eks. en sang ud af din vaskerutine, ved at de hører den hver gang, har de fokus på den i stedet for, hvad der sker rundt om. Ellers er den helt klassiske gule badeand også mange gange en sikker vinder. Her har de noget at gribe fat på og lege med, imens du vasker dem.
Vask dem i et badekar
Vi kender det, bruseren kom for tæt på ansigtet, og nu er der skrig og skrål i hele hjemmet. Det var ikke vores hensigt, men det er nu engang svært at undgå. Her kan løsningen være et babybadekar, idet det kan gøre det meget nemmere for forældrene at vaske deres baby i det. Ved at placere dem i et badekar, kan man vaske dem med en klud eller blot med en stille hånd. Samtidig giver det babyen mulighed for at blive tryg i vandet, hvilket kan være en fordel senere hen i livet.
Hvornår og hvordan skal det gøres?
Der er ingen faste retninglinjer for hvor fast eller hvornår man skal vaske en baby, dog kan det klart anbefales, at man vælger et tidspunkt, hvor babyen er glad, veludhvilet og mæt. Dette gør det meget nemmere for den voksne. Det anbefales også, at vandet er omkring 37 grader, men helst ikke varmere, da det bliver for varmt for barnet. Når du skal vaske ansigtet, er vatrondeller som regel ikke noget barnet klager over.
Husk at bruge en ny vatrondel til hvert øje, idet vi ikke ønsker at sprede de bakterier der kunne være. Når badet er færdigt, er det vigtigt at tørre babyen grundigt, idet de fleste babyer har folder, hvor der kan udvikle sig en infektion, hvis der ikke bliver tørret ordentligt. Dette er ikke måden det SKAL gøres, men blot forslag.